Activités

Vakantiehuis

            ALOUETTE

      maison de vacances


WANDELEN en MTB

Als we dicht bij huis beginnen dan hebben we al de bossen en glooiende velden met prachtige vergezichten in de omgeving en al direct vanaf de vakantiewoning Alouette. Er zijn wandel- en MTB-kaarten per hoofdgemeente : Gedinne, Bièvre en Vresse.

Kayak

Beginner of expert, kies Uw afvaart met de kayak op basis van de tijd van de afvaart. Doorkruis heel mooie dorpjes als Botassart, Poupehan, Rochehaut, Frahan, Alle sur semois, Vresse en Membre, van bouillon tot Bohan. Stap in een van de mooiste avonturen met de kajak in Wallonië !

Pour découvrir l’une des plus belles descentes de Belgique, n’hésitez plus ! Les kayaks La Vanne vous emmèneront au travers de paysages où la nature a gardé ses droits. Différents parcours vous permettront de naviguer entre villages, points de vue et réserves naturelles.

www.kayakslavanne.be / récréalle-kayaks.com

Ietsje verder is er "La Chiquetterie" , een taverne, kruidentuin en geitenkwekerij. Deze uitspanning wordt gerund door een vlaamse familie. Of we vinden de Bison Ranch in Orchimont op maar enkele minuten rijden vanaf de hoeve.

 

Grotere attracties die we kunnen noemen zijn het Fort van Bouillon, citadel van Namen en Dinant, het kasteel en natuurmuseum van Lavaux-st-Anne, het openluchtmuseuem Fourneaux saint Michel (bij St. Hubert)

Vlak in de buurt en van wereldformaat ligt het complex van de Grotten van Han waar u de onderaardse wereld van de kalksteen grotten kunt bekijken maar ook waar uw kinderen het safariepark kunnen bezoeken of in de grote speeltuin kunnen spelen. En aan het einde van de dag.. een drankje of een maaltijd op één van de terrasjes in het gezellige dorpje Han sur Lesse.

 

Ook zijn er minder bekende maar niet minder mooie grotten in de buurt te vinden zoals die in Rochefort. Na uw bezoek kunt u slenteren door het kleine gezellige stadje gelegen aan het riviertje de Lomme.

 • Domein van de Grotten van Han. Dit is het wereldbekende grottencomplex wat u zeker moet zien. U rijdt met een treintje langs een mooi traject naar de ingang van de grot en binnin vindt u de spectaculere wereld van de miljoenen jaren oude kalksteengrotten waardoorheen de Lesse stroomt. Op het domein vindt u ook een safariepark met veel inheemse dieren van deze streken. Zeker aan te bevelen voor kinderen. En natuurlijk ook voor kinderen de grote speeltuin waar ze naar hartelust kunnen spelen. Na afloop zijn er voldoende restaurants met terrasjes om een drankje te gebruiken of iets te eten.

 

 • Kasteel van Lavaux-sint-Anne.Een burcht daterend uit de 13e eeuw. Het kasteel is te bezoeken en binnen vindt u ook een tentoonstelling van de natuur en de jacht. Buiten het kasteel vind u een route waar u kunt kennis maken met de flora en fauna van vochtige gebieden van dde Famenne.

 

 • Bison Ranch Orchimont. Hier vindt u alles wat met de Bison heeft te maken: de Bisons grazend in de heuvelachtige weiden, een western dorp met echte saloon (waar ook gerechten geserveerd worden met echt bison vlees), de originele tipi of indianentent. Mogelijkheid tot rondleidingen.

 

 • Fort van Bouillon.Prachtig gelegen fort langs de kronkels van de rivier de Semois. Zomers, tijdens de vakantie, worden er vaak middeleeuwse spectakels opgevoerd en zijn er valkenshows.

 

 • Fourneaux saint Michelis een complex wat bestaat uit een openluchtmuseum van het landleven (met boerderijen en oude ambachten) en er is een gedeelte over de metaal bewerking met een oven uit de 18e eeuw en een museum over de toenmalige metaalnijverheid van de streek.

 

 • Euro Space Center.Interessant en leerzaam ruimte centrum voor jong en oud. Met o.a. een showparcours met hoofdtelefoon, een reuzegroot zonnestelsel, zonnewijzer, ruimte sonders, etc.

 

 

 • Furfoozis een natuurreservaat met een bijzonder microklimaat en daardoor bijzondere planten. In het reservaat bevindt zich ook een romeinse opgraving uit de middeleeuwen.

 

 

 • Tuinencomplex van Annevoie. Watertuin daterend uit de 18e eeuw. In de tuinen zijn 3 stijlen gecombineerd; de Engelse, de Franse en de Italiaanse stijl. Als u van tuinen houdt moet u deze echt niet missen. Een aanrader dus.

 

 • Abdij van Orval. Eigenlijk zijn het 2 abdijen: de ruïne van de oude en een nieuwe. Hier bevindt zich natuurlijk ook de brouwerij van het bekende Orvalbier.
 • Megalietenveld van Weris. De sporen van onze voorouders zijn hier te vinden. Overal in het landschap kunt u de opgerichte stenen bezichtigen. Er is ook een museum voor meer informatie.
 • MOUNTAINBIKEN

  Voor andere is mountainbiken weer het summum van actie en ontspanning. Ook hiervoor zijn alle ingrediënten aanwezig: bospaadjes, veldweggetjes, licht glooiend maar ook vaak steil; over rotsige bodem of blubber en zelfs door ondiepe oversteekplaatsen door riviertjes. U kunt hier met de bike uw hart ophalen.

  Er zijn in de buurt vele mointainbike tracks: vlak langs de hoeve of iets verder weg, lang of kort, moeilijk of wat makkelijker voor de beginner. De ervaren biker zal ze wellicht al kennen de routes rond Gedinne, Paliseul of bij Vresse en Bohan in de streek van de Semois.

  Ook voor het mountainbiken hebben we informatie in huis.

 • Verder zijn er een aantal grote zembaden waarvan de dichtsbijzijnde liggen bij Bouillon en bij het Franse stadje Givet (ca 25 km vanaf het huis). Die in Givet is een echte aanrader; het heeft een groot recreatie bad en een 25 m zwembad. Voor de kleinst kinderen zijn er verschillende ondiepe baden w.o. een grote lagune van 60 m2.  Verder zijn er glijbanen en een glijslurf van 72 m lang. Naast water-recreatie is er ook een fitnessruimte en een bowlingbaan. Kortom alle ingredienten voor een hele dag water- en zwemplezier voor het comlete gezin.

  Voor openingtijden, tarieven en meer info, kijk op de onderstaande website:

   

  CENTRE AQUARECREATIF RIVEA

   

   

  LANGLAUFEN

  In de winter, bij voeldoende sneeuwval, is langlaufen de belangrijkste activiteit. Heerlijk met het hele gezin of vriendenclub door de besneeuwde velden en bossen glijden. Dit is, zeker als de sneeuw blijft liggen op de takken, alsof je in een sprookjeswereld bent: stilte, uitgestrektheid en frisse, gezonde lucht.

  Er zijn 3 langlaufcentra in de buurt van Hoeve Louette: één in Haut-Fays, en 2 in het natuurgebied van Croix-Scaille (op 10 min afstand). Bij deze centra zijn ski's te huur voor een halve of hele dag.

  Enke le steden en stadjes in de buurt zijn zeker ook een bezoek waard. U kunt een bezoek aan zo'n stadje combineren met een mooie wandeling in de buurt, een beetje "shoppen" en iets eten en/of drinken op een terrasje of restaurant.

   

  • Beauraing (20 km)
  • Bouillon (25 km)
  • Rochefort (35 km)
  • Saint Hubert (37 km)
  • Dinant (41 km)
  • Charleville-Mezieres (Fr, 42 km)
  • Sedan (Fr, 44 km)

   

  Ook een idee is een ritje (auto/motor of fiets) langs de rivier de Semois of de Maas. U komt er allerhande bezienswaardigheden en attracties tegen.

badk2lav muur
100_7079
SL371107
SL370889
DSC08783
DSC08787 kleur